Heerlijke monchou taart met kersen


Benodigdheden voor de bodem;

- 4 eieren
-125 gr witte basterdsuiker
-125 gr zelfrijzend bakmeel
-snufje zout
-1 zakje vanillesuiker
-5 eetlepels heet water

Benodigdheden voor de vulling;

-1 blikje vlaaivulling kersen van Hak
-2 stukken monchou, in totaal 200 gr
-2 pakjes slagroom, in totaal 400 ml
-100 gr witte basterd suiker
-1 zakje vanillesuiker

Stap 1) Gebruik 2 kommen. Splits de eieren, 1 kom voor 4x eiwit en 1 kom voor 4x eigeel. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Klop hierna het eigeel met basterdsuiker met vanillesuiker, doe het zelfrijzend bakmeel erbij met 5 eetlepels heet water. Kort kloppen. Spatel het opgeklopte eiwit erdoorheen. Doe het geheel in de bakvorm en zet het in de oven op 170 graden voor 30 minuten.

Stap 2)Gebruik 2 kommen. Eerst klop je in 1 kom de slagroom, daarna gebruik je de andere kom voor het kloppen van de monchou, basterdsuiker en vanillesuiker. Spatel de slagroom door de monchou/suiker mix. Vul je bodem met dit mengsel en verdeel daarna de kersen eroverheen. Zet de taart in de koelkast..............en eetsmakelijk!!!

Met dank aan mijn moeder. Zij heeft het recept van een vriendin en was bereid het mij te laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...